Zit jij na de zomervakantie in groep 1 t/m 5 dan ben je van harte welkom in Bethabara.

De Vakantie Bijbel Week is er natuurlijk dit jaar ook weer!
En wel op dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 augustus.
Jullie zijn vast heel erg nieuwsgierig wat wij doen tijdens de Vakantie Bijbel Week…

 

 

SchatRijk

Nou wij kunnen jullie vertellen dat de VBW ook dit jaar weer een feestje word! We beginnen de dag altijd door met elkaar te zingen onder begeleiding van een band. Ieder jaar hebben we weer een nieuw thema waar we het 3 dagen met elkaar over gaan hebben. Dit jaar is het thema: “SchatRijk”

 

Nederland kent heel veel verschillende museums. Misschien ben je er al weleens geweest!

In een museum vind je allerlei verschillende schatten. Dat kan een schilderij zijn, een voorwerp, maar soms ook oude foto’s. Je gaat vaak naar een museum om te genieten van wat anderen hebben gemaakt en ook om zelf iets te ontdekken en te leren. In een museum worden dingen bewaard die waardevol zijn en niet verloren mogen gaan. Op schatten ben je zuinig zodat je ze nog heel lang kunt (laten) zien. Een museum geeft op die manier ‘schatten’ aan je door.

 

Dus jongens en meisjes, komen jullie ook naar onze VBW?!?

Zodat wij samen op zoek kunnen gaan naar ‘de schatten’? Neem je vriendje of vriendinnetje, neefje of nichtje, buurjongen of buurmeisje gezellig mee naar de VBW… Ook al gaan zij misschien op zondag wel helemaal niet naar de kerk, ook zij zijn van harte welkom!

Informatie voor de ouders/verzorgers:

Tijdens de VBW willen wij de kinderen ook ‘schatten’ doorgeven. Schatten van én over God. Het thema ‘SchatRijk’ verwijst daarmee ook naar de schatten van een ander ‘Rijk, namelijk het Rijk van God. Door deze schatten kunnen we de kinderen laten zien wie God is. Wie is God in de geschiedenis? Welke grote dingen heeft Hij gedaan? Hoe mogen we genieten van alles wat God geeft aan ons? En wat kunnen wij hiervan leren van ons eigen leven? Wij nemen de kinderen tijdens deze VBW mee naar ‘een museum’ vol met schatten uit de Bijbel zodat ze ‘SchatRijk’ van de VBW vandaan komen.  

Tijden

Dinsdag:              10:00 – 12:15 uur

Dinsdag:              14:00 – 15:00 uur   Theater in Bethabara

Woensdag:         10:00 – 12:15 uur

Donderdag:        10:00 – 12:30 uur

Donderdag:         19:00 – 20:00 uur   Slotavond

Zondag 1 september is er voor jong & oud om 16:45 uur als afsluiting van de VBW een Welkomstdienst in Bethabara.

Theater

Op dinsdagmiddag 27 augustus zal Matthijs Vlaardingenbroek weer langs komen om voor jong en oud een leuke theatervoorstelling te geven. Afgelopen jaren waren zijn voorstellingen een groot succes met leuke tovertrucs en andere spannende illusies. Wij hopen dat ook dit jaar weer veel kinderen naar zijn show komen kijken! De theatervoorstelling is van 14.00-15.00 uur dus schrijf dit alvast in uw agenda. 

 

Slotavond

Op donderdagavond willen we samen met de kinderen. Maar ook met ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en andere belangstellende de VBW afsluiten. Dit zal zijn van 19.00-20.00 uur

Dienst

Op zondagmiddag 1 september zal er om 16.45 uur een Welkomsdienst zijn. Met deze dienst willen wij de VBW met elkaar afsluiten.  De kinderen zullen veel liederen mee kunnen zingen en de preek past helemaal bij het thema ‘SchatRijk!’  Komen jullie ook naar deze dienst?!

Meewerken?

Wij zijn nog steeds op zoek naar vaders, moeders, tieners, opa’s en oma’s en andere belangstellende gemeenteleden die het leuk vinden om 1 of meerdere ochtenden te helpen bij de VBW. Lijkt dit je leuk maar weet je niet goed wat helpen bij de VBW precies inhoudt. Kijk dan onder het kopje “Meehelpen”. Hier staat beschreven wat er verwacht wordt 😉  Wil je je opgeven om 1 of meerdere ochtenden te komen helpen, mail dan naar vbwbethabara@hervormdvoorthuizen.nl